Blanes modifica les línies de transport públic aquest 2021

Les modificacions al transport ubrà de Blanes han entrat en funcionament entre aquesta setmana i l'anterior. Foto: Aj. Blanes
Les modificacions al transport ubrà de Blanes han entrat en funcionament entre aquesta setmana i l'anterior. Foto: Aj. Blanes

Aquesta setmana l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa les línies 3 i 5 de transport públic urbà, que substitueixen l’antiga línia 5-8 i la línia 7 respectivament. També s’ha modificat la línia 1 de transport interurbà. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol millorar l’oferta de transport públic de cara a aquest 2021.

Els canvis al transport públic de Blanes afecten essencialment les antigues línies 5-8 i la línia 7. En aquest sentit, la nova línia 3 substitueix les línies 5 i 8, excloent el recorregut pel barri de Montferrant. D’altra banda, la nova línia 5 fa el recorregut de l’antiga línia 7, però inclou ara aquesta zona de Montferrant. Així doncs, actualment Blanes compta amb tres línies de transport urbà: la 2, la 3 i la 5. Pel que fa a les interurbanes, segueixen funcionant les línies 1, 4 i 6, que enllacen amb Lloret de Mar.

Aquest dilluns també s’ha modificat la línia 1 de transport interurbà. En aquest sentit, els viatgers que vulguin anar fins a l’Estació de Tren hauran de fer transbordament a la Terminal de l’Estació d’Autobusos i agafar la Línia 4, sense recàrrec en els bitllets.

El tinent d’alcalde de Blanes i responsable de mobilitat, Jordi Urgell, ha explicat que aquest canvi forma part dels acords presos amb l’empresa concessionària quan es va renovar la concessió per a dos anys més. Així mateix, Urgell ha indicat que també es vol reforçar la comoditat de les parades amb la instal·lació de diversos elements.

Pla de Mobilitat Sostenible 2022

L’Ajuntament de Blanes va adjudicar l’agost del 2020 la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible de Blanes, que haurà de definir el model de transport públic urbà de la vila. El contracte per a elaborar aquest Pla es va adjudicar a l’empresa Doymo per 68.607 euros. El termini d’execució és de 20 mesos.

Aquest document permetrà d’elaborar les clàusules per a la futura adjudicació de la licitació del servei de transport públic urbà. En aquest sentit, el darrer ple del 2020 va aprovar la pròrroga de dos anys més de la concessió administrativa per a la prestació de transport públic al municipi.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*