Blanes netejarà el proper dissabte les restes dels focs del fons marí

Neteja fons marí Blanes
Neteja del fons marí de Blanes. Foto: Aj. Blanes

L‘Ajuntament de Blanes ha organitzat per al proper dissabte 10 d’agost una neteja del fons marí de l’entorn de Sa Palomera. En aquest espai és on s’acumulen la majoria de restes dels focs artificials que s’han disparat durant la darrera setmana de juliol en el marc del concurs de focs.

Es tracta d’un servei que es porta a terme des de l’any 2017 i que està coordinat pel Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament. L’objectiu, segons expliquen des del consistori, és “reduir la quantitat de deixalles acumulades al mar després del festival pirotècnic” i, alhora, sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals.

La neteja, que compta amb el suport de l’entitat ecologista ‘Escama’ (Escamots del Mar) es farà a dos nivells: subaquàtic i també en superfície. D’aquesta manera s’informarà sobre l’activitat a les persones que s’hi acostin.

Conscienciar la població

A banda de la neteja del fons marí, un dels objectius de la iniciativa és conscienciar la població sobre el tipus de residus que es llencen al mar. De fet, quan s’organitzen activitats d’aquest tipus es recullen objectes si més no, sorprenents. Per exemple, s’han arribat a trobar urnes funeràries, pneumàtics o carretons de la compra a banda d’elements que arriben al mar perquè es llencen al lavabo, com compreses o tovalloletes.

Els experts alerten que aquest tipus de material acaba formant part de la cadena alimentària humana, ja que la fauna marina ho confon amb menjar.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*