Blanes pujarà l’IBI un 4% a les rendes més altes

Vots a Favor Ordenances 2020. Foto: Aj. Blanes
Vots a Favor Ordenances 2020. Foto: Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes pujarà l’Impost de Béns Immobles (IBI) un 4% però ho farà només a les rendes més altes del municipi. És una de les mesures que s’inclouen dins les ordenances fiscals per a l’any vinent, que es van aprovar amb els vots de l’equip de govern (ERC + Comuns) i l’abstenció del PSC durant un dels plens extraordinaris que es van celebrar la setmana passada. Ciutadans i Junts per Blanes van votar en contra.

L’abstenció del PSC, però, va ser condicionada a la creació d’una comissió de seguiment que vetlli perquè els ingressos extres es destinen a reactivar l’economia del municipi i a projectes socials.

L’equip de govern calcula que apujant l’IBI a les rendes més altes ingressarà uns 533.000 euros més que enguany. Un altra de les mesures que contemplen les ordenances aprovades són la renegociació de contractes de serveis amb tercers. Les taxes d’escombraries, la d’aigues, l’impost de circulació i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres no experimentaran cap variació. La resta augmentarà en funció del comportament de l’IPC, que es preveu tancarà a l’entorn del 0,6%.

Per altra part, el govern municipal també preveu per a l’any vinent ajuts per tal que les famílies amb rendes baixes puguin fer front al pagament de l”IBI, incloent les famílies monoparentals.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*