Blanes recupera el projecte de construir una piscina coberta

Terrenys on s'ha de construir la piscina coberta de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Terrenys on s'ha de construir la piscina coberta de Blanes. Foto: Aj. Blanes

La darrera sessió del Consell Directoi Urbanístic Portal de la Costa Brava – Illa de Blanes, que ha tingut lloc aquest dijous abans de la seva dissolució, ha servit per recuperar un projecte que estava tancat en un calaix feia deu anys: la construcció d’una piscina coberta a Blanes, una demanda històrica de la ciutadania.

El projecte data del gener del 2008 i llavors el pressupost era de prop de 9,4 milions d’euros. Com a evolució del projecte Illa Isosaki -projectat per l’arquitecte que va dissenyar el Palau Sant Jordi- es va construir la ciutat esportiva, situada en uns terrenys a tocar de la carretera de Tordera a Blanes, a l’entrada de la població, però el projecte de la piscina coberta no es va executar mai.

Aquest dijous s’ha deixat constància per escrit del compromís de la Generalitat i l’Ajuntament de recuperar el projecte i “seguir treballant per cofinançar les instal·lacions esportives pendents, i més concretament, la piscina coberta” segons una nota de premsa del consistori blanenc. Aquest compromís ha estat adquirit per les dues administracions durant la darrera sessió del consorci que havia de servir per executar el projecte de l’Illa de Blanes, conegut inicialment com ‘Illa Isosaki’.

La idea original era finançar la construcció de la ciutat esportiva amb els beneficis d’explotació del complex de l’Illa de Blanes. Per altra banda, l’Ajuntament de Blanes va assumir el pagament d’una part de la construcció de la ciutat esportiva i, ara, el consistori ha negociat com a contraprestació el compromís de la Generalitat de Catalunya en el finançament de la piscina coberta.

En aquest sentit, el primer que caldrà és una actualització del pressupost per després presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat perquè la meitat del cost, o un import superior, s’inclogui en el Pla Únic d’Obres i Serveis del 2019. La resta aniria a càrrec de l’Ajuntament de Blanes.

Cinc piscines cobertes i altres serveis

El projecte del 2008 preveia que la piscina coberta estigués situada en la banda nord de la rambla d’accés a la Ciutat Esportiva, davant la façana principal. Segons aquest projecte, les cinc piscines del complex -de diferents mides per a la pràctica de diverses modalitats de natació- s’agrupen en una gran sala d’aigües de 1.500 metres quadrats i més de cinc metres i mig d’alçada lliure sota estructura. La resta de dependències estan allotjades en una construcció de dues plantes en forma de L.

La més gran –la piscina de competició- fa 25 x 16’67 metres i 2 metres de profunditat, amb vuit carrers marcats. Els quatre vasos restants es destinaran a ensenyament (16’67 x 8m), lleure i hidromassatge (12 x 6’65m) i SPA col·lectiu (dues unitats amb capacitat per a 8 persones). L’estructura de la coberta serà de fusta laminada i el tancament de la façana serà vidrat fins al 5’5 metres d’alçada amb visió exterior.

L’edifici projectat també contempla serveis com ara vestidors, gimnàs, activitats dirigides i la grada de la piscina de competició.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*