Blanes reivindica la gamba com a producte propi

Blanes reivindica la gamba com a producte propi. Foto: Aj. Blanes
Blanes reivindica la gamba com a producte propi. Foto: Aj. Blanes

Blanes ha engegat la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba. Fins el 31 de maig 11 restaurants -el mateix número que l’any passat- han preparat propostes de menús per gaudir de la gamba vermella, el producte estrella de la Llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes. L’objectiu d’aquestes jornades és reivindicar la gamba vermella com a producte propi i aconseguir la mateixa consideració que la gamba de Palamós.

Els preus dels menús oscil·len entre els 16 i els 135 euros. Per donar a conèixer les propostes i els restaurants que hi participen l’Ajuntament de Blanes ha elaborat un fulletó que es pot consultar a internet i que inclou la recepta de gamba mitjana amb cava de Blanes, elaborada pel cuiner blanenc Toni Múrcia, recentment traspassat.

La competència entre Blanes i Palamós per la gamba vermella no és nova. La gamba de Blanes es captura al Canó de Blanes, la vall més gran del Mediterrani. La gamba rosada, per altra banda, es captura a fondàries que van dels 80 als 1.440 metres.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*