Breda acull la 1a convenció de caps i responsables de Guàrdies Municipals de Catalunya

Policia Local de Premià de Mar. Foto: Aj. Premià de Mar
Policia Local de Premià de Mar. Foto: Aj. Premià de Mar

El Centre Cívic 1 d’Octubre de Breda acull aquest dimecres la 1a convenció de caps i responsables de Guàrdies Municipals de Catalunya. La trobada, que s’allargarà tot el matí, té com a principal objectiu unificar els criteris i protocols de treball dels guàrdies municipals, així com abordar el traspàs d’informació entre els representants dels diferents cossos de seguretat que és previst que assisteixin a la jornada.

Una de les línies d’actuació que s’abordarà a la trobada és la confecció d’una línia de treball que millori les condicions en les quals els cossos de Guàrdia Municipal realitzen les seves tasques. En aquest sentit es buscaran solucions a problemes derivats del desenvolupament de la seva tasca com adaptar la seva activitat diària a les competències que els atorga la llei de les policies locals. També es parlarà sobre com solucionar la inestabilitat jurídica que pateix el col·lectiu en algunes situacions i de la necessitar d’establir un full de ruta per a treballar en l’obtenció d’un marc regulador adaptat a la realitat actual de les Guàrdies Municipals de Catalunya.

La trobada de caps i responsables de Guàrdies Municipals de Catalunya es produeix en un moment en el que a la Selva s’ha reobert el vell debat sobre el reforç de les plantilles dels Mossos d’Esquadra, Policies Locals i Guàrdies Municipals arran dels darrers robatoris a Santa Coloma de Farners i Sant Dalmai, al terme municipal de Vilobí d’Onyar.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*