Breda i Hostalric reben un ajut europeu per instal·lar wifi gratuït

Breda i Hostalric rebran un ajut europeu per instal·lar wifi gratuït
Breda i Hostalric rebran un ajut europeu per instal·lar wifi gratuït

Breda i Hostalric són els dos municipis de la comarca de la Selva que rebran un ajut de la Comissió Europea per instal·lar punts gratuïts d’accés wifi en espais públics. Cada consistori rebrà una aportació de 15.000 euros per instal·lar punts d’accés a internet via wifi en espais com l’Ajuntament, la biblioteca, un parc o una plaça.

Aquest dijous s’ha fet públic el resultat de la segona convocatòria de propostes Wifi4EU. que es va dur a terme els passats 4 i 5 d’abril.  En total, són 3.400 municipis europeus -23 a les comarques gironines i un centenar de Catalunya- els que es beneficiaran d’aquests ajuts que permetran instal·lar accés a internet wifi en espais públics.

La Comissió Europea finançarà els equipaments necessaris i el cost de la seva instal·lació però seran els Ajuntaments els que s’hauran de fer càrrec de la connectivitat i el manteniment durant un període de tres anys. L’objectiu d’aquestes subvencions és promoure un accés a internet lliure i de qualitat amb connectivitat WiFi en espais públics.

El pressupost de la convocatòria d’aquest 2019 és de 51 milions d’euros. Des de la Comissió Europea expliquen que s’han rebut sol·licituds de tots els països de la Unió i també d’Islàndia i Noruega. En la primera edició, que es va convocar l’any passat, Tossa de Mar va ser l’únic municipi de la comarca que va aconseguir aquest ajut.

Abans del 2020, la Comissió Europea publicarà dues convocatòries més, una d’elles aquest mateix any.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*