‘Bronko’, del blanenc Isaac Ulam, aspira als Òscars 2021

Rodatge Bronko Blanes
Rodatge de 'Bronko Blanes'. Foto: Aj. Blanes

L’Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques d’Espanya ha inclòs la pel·lícula ‘Bronko’, del blanenc Issac Ulam, al llistat de llargmetratges que opten a representar l’estat espanyol en la 93a edició dels Premis Òscar de Hollywood. La seva eventual participació a la meca del cinema seria en la categoria ‘Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa’.

Val a dir, però, que l’Acadèmia de Cinema Espanyol encara no ha fet la selecció definitiva. Falta la votació dels membres de la institució.

Fins al moment, ‘Bronko’ ja ha recollit alguns premis i reconeixements internacionals, sobretot als Estats Units. Concretament ha recollit un total de 9 guardons a Los Angeles, Texas, Arizona i el ‘Premi Humanitari’ atorgat per l’Indie Film Festival.

Les nominacions es donaran a conèixer el 15 de març del 2021, i el període per escollir els films guanyadors que competiran s’estendrà fins al 28 de febrer de l’any vinent. L’abril d’aquest 2020 l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ja va anunciar una nova sèrie de mesures perquè les pel·lícules poguessin optar als guardons i ser acceptades tot i que no hagin estat projectades en sales de cinema.
En el cas de ‘Bronko’, la première es va fer precisament en una sala de cinema de Brooklyn, a Nova York, i l’estrena europea va tenir lloc a Blanes el 17 de gener d’aquest 2020.

20 nominacions i 4 Òscars

L’estatueta que premia la ‘Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa’ va ser creada l’any 1956 i des de llavors cada any s’ha presentat algun llargmetratge de l’estat espanyol per competir-hi.

Entre 1956 i 2019 hi ha hagut 20 pel·lícules nominades, i 4 d’elles van ser premiades finalment. Les quatre guanyadores van ser: ‘Volver a Empezar’, de José Luis Garci (1986); ‘Belle Époque’, de Fernando Trueba (1993); ‘Todo sobre mi madre’, de Pedro Almodóvar (1999); i ‘Mar Adentro’, d’Alejandro Amenábar (2004).

La cerimònia de la 93a edició dels Premis Òscar s’ha ajornat al 25 d’abril per la pandèmia del coronavirus. És el primer cop en 40 anys que la cerimònia s’ajorna. L’anterior vegada va ser l’any 1981, a causa d’un intent d’assassinat al llavors president dels Estats Units, Ronald Reagan.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*