Caldes aprova un increment de les principals ordenances fiscals

Ple Caldes de Malavella
Ple de Caldes de Malavella. Foto: Aj. Caldes

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha aprovat en sessió extraordinària un increment d’algunes de les principals ordenances fiscals per a l’any vinent 2020 i també algunes bonificacions per a inversions en energia verda. Les propostes de l’equip de govern es van aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor de Junts per Catalunya i el PSC, l’abstenció d’ERC, i els vots en contra de C’s, Som Caldes i En Comú Podem.

De manera general, l’impost de béns immobles (IBI) puja un 5%. Des del govern local justifiquen aquest augment perquè la darrera revisió cadastral del municipi és del 1984 i, segons la normativa estatal, aquest impost es pot apujar fins acostar-lo al 50% del valor del mercat. També s’incrementen l’impost d’activitats econòmiques (l’IAE) en un 7,7%, un impost que no es tocava des del 2009, i l’impost de circulació en un 2,5%.

L’augment més significatiu és el de la taxa d’escombraries, que s’apuja un 15%. El govern de Salvador Balliu explica que els abocadors de Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners -on es depositen les deixalles del municipi- han augmentat les seves taxes un 6,29% i un 15,84% respectivament i els serveis de l’empresa de recollida de residus Nora també han augmentat el seu preu un 9%. Per altra banda, Caldes de Malavella ja està preparant el sistema de recollida porta a porta, que es preveu entri en funcionament a finals del 2020. Amb tot això, des del govern municipal expliquen que, tot i la pujada de preu, el servei encara arrossegarà un dèficit del 28%.

També hi haurà un augment d’un 20% de la taxa dels Matins de Jocs i Esports i del Casal d’Estiu ja que el consistori preveu la propera licitació d’aquest servei serà més cara per l’augment de monitors. Destaquen, però, que l’Ajuntament continuarà fent l’aportació del 50% del cost del servei.

Bonificacions per incentivar l’aposta pel medi ambient

Les ordenances de Caldes de Malavella del 2020 també inclouen algunes bonificacions per aquells que apostin per les energies renovables. L’IBI tindrà una bonificació íntegra del 50% de la quota si s’instal·len sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia solar. També s’aplicarà una bonificació del 50% en la quota íntegra de l’impost dels immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatges amb renda limitada per una norma jurídica.

Sobre l’Ordenança Reguladora de l’Impost sobre Construccions d’Instal·lacions i Obres (ICIO), hi haurà una bonificació del 95% a favor de les construccions, instal·lacions i obres de reforma o millora en les que s’instal·lin plaques solars o similars.

Substitució de col·lectors de sanejament a la urbanització del Llac del Cigne

El ple extraordinari de Caldes també va servir per aprovar per unanimitat i de manera definitiva el projecte d’obra que ha de substituir els col·lectors de sanejament de la urbanització Llac del Cigne. Aquests col·lectors aniran connectats a la Depuradora de Caldes i evitaran les inundacions en dies de pluges a carrers com el de Ponent.

L’obra, que es licitarà properament, està finançada per l’Ajuntament, una aportació de l’Agència Catalana de l’Aigua de 118.000 euros i una aportació de 4.000 euros de l’empresa concessionària de les depuradores.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*