Caldes modifica les ordenances fiscals del pressupost del 2021

Ple municipal extraordinari de Caldes del passat dimecres. Foto: Aj. Caldes
Ple municipal extraordinari de Caldes del passat dimecres. Foto: Aj. Caldes

El ple municipal de Caldes, celebrat la setmana passada, ha decidit congelar algunes ordenances fiscals del pressupost de l’any vinent. La modificació de les ordenances s’ha fet per a adaptar-se a la situació econòmica actual.

L’alcalde, Salvador Balliu, ha explicat al ple que “aquestes modificacions s’adapten a la situació actual que viu Caldes de Malavella i el país en general. És per això que no s’apuja cap impost, i fins i tot s’aplica un recàrrec en l’IBI per afavorir el dret a l’habitatge”.

A més, el 2021 s’aplicarà un recàrrec del 50% de la quota líquida de l’impost respecte dels immobles d’ús residencial que es trobin permanentment desocupats. En aquest sentit, el 31 de desembre es farà un padró dels habitatges desocupats. I és que aquest recàrrec respon a la necessitat de protegir la funció social de la propietat i afavorir el dret d’accés a l’habitatge dels ciutadans.

Ordenances congelades

D’altra banda, algunes ordenances -com l’exempció d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants- queden congelades fins al 20 de juny del 2021. D’altra banda, l’Escola de Música, la Llar d’Infants o l’Escola Esportiva Municipal no cobraran el servei en cas d’impediment per a desenvolupar-lo o en cas que l’infant no pugui fer l’activitat per qüestions justificades. En aquests casos, caldrà presentar un justificant mèdic o similar. L’Aula de Música també ha aprovat una reducció del 40% de la quota si les sessions s’han de fer de manera telemàtica.

Aquestes i altres mesures s’han adoptat per a reduir els impactes negatius de la crisi econòmica derivada de la Covid-19.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*