Caldes, Vidreres i Riudellots seran membres de ple dret del Consorci de la Costa Brava al gener

Ajuntament de Vidreres
Ajuntament de Vidreres

El Consorci de la Costa Brava ha completat el procés d’integració de vint nous membres, després que el darrer ple de l’organisme aprovés definitivament la modificació dels seus estatuts. Entre els nous membres hi ha els municipis selvatans de Caldes de Malavella, Vidreres i Riudellots de la Selva, que ho seran de ple dret a partir del proper 1 de gener.

Aquesta és la primera ampliació del Consorci des de la seva creació l’any 1971 per donar resposta a l’aleshores incipient problemàtica de la gestió dels recursos hidràulics de la Costa Brava i a la preservació de la qualitat de les aigües, atesa la creixent importància del turisme com a principal activitat econòmica.

Els vint nous municipis del prelitoral de les comarques gironines que s’integraran a l’ens local de l’aigua són Albons, Bellcaire d’Empordà, Campllong, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Colomers, Garriguella, Jafre, Llagostera, Llambilles, Palau-sator, Pau, Pedret i Marzà, Riudellots de la Selva, la Tallada d’Empordà, Torrent, Verges, Vidreres, Vilajuïga i Ullà. Comptant aquests municipis, ja són quaranta-set els pobles i ciutats que formen part de l’organisme, als quals es proveeix d’aigua o es gestionen les seves aigües residuals.

Fins ara, el Consorci ja prestava a aquests ajuntaments serveis de sanejament d’aigua en alta (transport a l’estació depuradora d’aigües residuals, depuració i abocament al medi o reutilització) o els d’abastament en alta (captació, transport i potabilització), però sense que aquests ajuntaments hi estiguessin consorciats. A partir d’ara, en seran membres de ple dret i podran participar en la seva gestió i presa de decisions.

Amb aquest pas, s’arribarà fins als 292.189 habitants en el total de municipis consorciats, per bé que la majoria de pobles i ciutats del Consorci experimenten un augment considerable de població al pic de l’estiu per l’afluència de turistes. Durant el període estival, es calcula que s’arriba a donar servei a un milió de persones.

L’entrada en vigor d’aquests canvis coincidirà amb el 50è aniversari de l’ens.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*