Campanya del Consell Comarcal per reutilitzar la roba vella

El Consell Comarcal de la Selva impulsa tallers per donar una segona vida a la roba vella
El Consell Comarcal de la Selva impulsa tallers per donar una segona vida a la roba vella

El Consell Comarcal de la Selva s’afegeix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus -que se celebra del 16 al 23 de novembre- amb una campanya per fomentar la correcta gestió de les peces de roba quan es volen retirar de manera definitiva. Amb el lema “Remuda’t amb la roba vella”, la campanya pretén cridar l’atenció sobre les moltes possibilitats de gestió correcte que es pot donar a la roba que ja no es vol.

I és que el tèxtil continua sent un dels recursos més polivalents que encara més es llencen, erròniament, als contenidors de resta. Un estudi recent realitzat a diferents municipis de la comarca ho demostra: la roba trobada a l’interior dels contenidors de resta varia entre un 5 i un 20 per cent de presència en pes.

Amb la campanya es busca fer entendre que el tractament de la roba quan ja no es fa servir ha d’obeir a una jerarquització, igual que amb altres residus. La primera opció sempre ha de ser la reutilització, després el reciclatge i, per últim, el tractament finalista.

En aquest sentit aquest diumenge es posen una sèrie de tallers a diversos municipis de la Selva que tenen com a objectiu explicar els avantatges de la reutilització de la roba afegint el component de la creativitat. El primer d’aquests tallers es fa a Blanes aquest dissabte en el que s’explicarà com fer bosses de mà amb camises, texans o samarretes.
Altres tallers que explicaran com donar una segona vida a les peces de roba es faran a poblacions com Caldes de Malavella, Vidreres, Tossa de Mar o Sils, entre altres municipis.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*