Cinc detinguts per tenir plantacions de marihuana en dos xalets de Lloret de Mar i Maçanet

Pla general d'un agent de la Policia Nacional requisant part de la plantació de marihuana en dos xalets de la Selva. Foto: cedida a l'ACN per la Policia Nacional
Pla general d'un agent de la Policia Nacional requisant part de la plantació de marihuana en dos xalets de la Selva. Foto: cedida a l'ACN per la Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut cinc persones per tenir dues plantacions de marihuana en dos xalets de Lloret de Mar i Maçanet de la Selva. Durant el desmantellament dels cultius, els agents s’han emportat 546 plantes de marihuana i 42 kg de cabdells. Es calcula que els detinguts haurien defraudat 7.073,95 euros en factura de la llum pel cultiu de les plantes. Quatre dels detinguts ja han ingressat a presó de forma preventiva.

El cas va començar-se a investigar a partir del passat novembre, quan la denúncia anònima d’un ciutadà va alertar que hi podria haver dues cases a la demarcació de Girona on es podria estar cultivant marihuana. Davant d’aquesta denúncia, agents de la comissaria de Lloret de Mar de la Policia Nacional van esbrinar que es tractava de dos xalets: un a la urbanització Serra Brava de Lloret de Mar i l’altre a la urbanització.

Operatiu policial per a desmantellar dues plantacions

Finalment la matinada del 23 de febrer els agents van engegar un operatiu policial per desmantellar les dues plantacions. Una vegada a dins, van veure que els cultius cobrien tots els processos de producció de marihuana: des de la plantació de les llavors fins a l’envasat dels cabdells. Entre els dos xalets es van requisar 546 plantes de marihuana i 42 kg de cabdells que estaven a punt per a la seva venda. A més, les plantacions estaven connectades de forma il·legal a la xarxa de llum pública. Es calcula que el frau elèctric derivat dels aparells pel cultiu de marihuana arriba als 7.073,95€ i els 32.084 kWh.

Arran del dispositiu es van detenir cinc persones que ja han passat a disposició judicial. Quatre d’ells han ingressat en presó preventiva. Amb aquestes dues plantacions, la Policia Nacional ja ha desmantellat sis cultius de marihuana a la demarcació de Girona en tan sols un mes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*