Comença el gruix d’activitats de la 38a festa de la ratafia

Seguiment de la liturgia de la Festa de la Ratafia. Foto: David Rueda - Aj SCF
Seguiment de la liturgia de la Festa de la Ratafia. Foto: David Rueda - Aj SCF

Santa Coloma de Farners ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre a la 38a edició de la festa de la Ratafia. Alguns dels actes previs, però, ja es van fer el cap de setmana passat. Dimecres també va tenir lloc la xerrada tast “L’aiguardent: orígens, història i evolució”, a càrrec de Miguel Ángel Gómez, un dels millors experts i autor del llibre Aguardiente.

Aquest dijous al vespre s’ha fet la inauguració de l’exposició “Rosquilles, bunyols, melindros i torrons. La confiteria farnesenca al s. XIX” i, tot seguit, el periodista gastronòmic Salvador García-Arbós ha ofert la xerrada “Som llaminers de fa temps”.

La festa ha quedat oficialment inaugurada amb la Litúrgia, la penjada del penó i el brindis col·lectiu, seguit de la cercavila de la ratafia, la batucada de la Jove Confraria, els Geganters i Grallers de Santa Coloma. Tot seguit, inici de la cercavila de la ratafia, acompanyada per la batucada de la Jove Confraria, els Geganters i Grallers de Santa Coloma, els Trabucaires de Cassà i els Trabucaires d’en Serrallonga.

Per aquest divendres hi ha previstes dues activitats destacades. Per una banda, la cuinera Carme Ruscalleda oferirà la xerrada “Cuina i natura 2.0″ a la biblioteca. Al vespre tindrà lloc el tradicional sopar de la ratafia en el que Ruscalleda rebrà el reconeixement de Confraressa d’Honor.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*