Comença la instal·lació de filtres de carboni a la xarxa d’aigua potable de Sils

Aigua
L'aigua de Tourist Club torna a ser apta pel consum humà

Aquest dimecres han començat les obres d’instal·lació d’uns filtres de carboni a la xarxa d’aigua potable de Sils. Es tracta d’una actuació d’urgència per tal de solucionar el problema de potabilitat de l’aigua provinent de la xarxa d’abastament públic al nucli urbà de la població i a Mallorquines, on a primers de novembre es va detectar la presència de metaloclor, un plaguicida d’ús habitual als camps de conreu.

Durant aquests temps s’han analitzat diverses opcions per solucionar el problema. Finalment, a finals de novembre el consistori va aprovar una partida extraordinària de 102.000 euros per fer front a aquesta actuació. Des del consistori, però, no renuncien a optar a algunes subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació de Girona que permetin recuperar part de la inversió. La ubicació definitiva dels filtres és a uns terrenys de l’empresa Torras Hostench, a la zona industrial de Sils, amb la qual l’Ajuntament ha signat un conveni

És previst que les obres estiguin enllestides en els propers 15 dies. De forma paral.lela, el Departament d’Agricultura de la Generalitat està investigant les possibles fons de contaminació.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*