Comencen les obres de recuperació de l’estany de Sils

Estany de Sils
Estany de Sils. Foto: Emys

La Fundació Emys ha anunciat que aquest dimecres comencen les obres de recuperació de l’estany de Sils. Durant els darrers mesos s’ha ha estat elaborant un pla de gestió, que és el primer pas que es va acordar quan el mes de novembre passat la Fundació Emys, la Fundació la Pedrera, l’Ajuntament de Sils i l’Agència Catalana de l’Aigua van signar un conveni per a la recuperació de l’estany.

Des de la Fundació expliquen en una nota de premsa que malgrat que el pla de gestió encara no està finalitzat han decidit començar una primera actuació urgent donat que l’estany s’ha dessecat completament durant l’estiu. Les obres consistiran en treure la capa de sediments que s’ha anat acumulant durant els darrers anys i controlar la població de canyís que, tot i ser una espècie autòctona s’ha expandit molt i dificulta la presència d’espais d’aigua, expliquen.

Estany de Sils dessecat
Estany de Sils dessecat. Foto: Emys

Les actuacions tenen una durada prevista de dues setmanes durant les quals també hi treballaran 24 voluntaris del Camp de Voluntariat Internacional fent tasques de suport. Els primers resultats visibles d’aquests treballs es podran veure en uns sis mesos, cap a la primavera vinent aproximadament.

L’estany de Sils és un espai natural protegit dins de la Xarxa Natura 2000 europea. És d’especial interès la zona humida per a la població d’ocells migradors i també per la tortuga d’estany, una espècie protegida a nivell català i de la qual només queda una població madura de forma natural a la Plana de la Selva.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*