Conèixer la procedència dels cognoms: una proposta diferent per al confinament

Conèixer la procedència dels cognoms, una proposta diferent per al confinament
Conèixer la procedència dels cognoms, una proposta diferent per al confinament. Foto: CT

Ja portem gairebé dues setmanes de confinament i durant aquests dies han proliferat a les xarxes socials multitud de propostes per passar les hores a casa, moltes d’elles gratuïtes.

Una d’aquestes propostes ha nascut a Santa Coloma de Farners i és, si més no, diferent. Arriba de la mà de la colomenca Cristina Trias, que ofereix una consultoria gratuïta cultural per conèixer la procedència dels cognoms.

Segons explica Trias a les xarxes socials “aquests dies els nostres avis i àvies són els que més estan patint i potser seria un regal que els agradaria. Parlar dels que ens han precedit, d’on era, què feien, posar noms sempre dóna nous temes de conversa i ajudarà a passar aquests dies”. “I segur, segur, que obrirà noves converses”, afegeix.

En ocasions, però, la recerca d’un determinat cognom és més complicada donat que els arxius d’algunes poblacions van ser cremats en diferents guerres, explica Trias.

Cristina Trias és impulsora del projecte de Genealogia Orígens i disposa d’una base de dades de més de 300.000 persones nascudes a la comarca de la Selva.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*