El Consell Comarcal de la Selva s’adhereix a la Setmana Internacional del Compost

El Consell Comarcal de la Selva s’ha adherit a la Setmana Internacional del Compost, que té lloc fins el 9 de maig.

Enguany, donada l’excepcionalitat de la pandèmia del coronavirus, no es poden programar esdeveniments presencials de grup. Des de l’Agència de Residus de Catalunya, però,s’estan fent servir les xarxes socials, el correu electrònic i el web per informar i difondre els beneficis del compost en el sòl i el cicle de la matèria orgànica.

El servei de recollida de la fracció orgànica municipal i comercial es fa actualment a 12 municipis de la comarca. El foment del compostatge comunitari a 5 municipis rurals més, amb prop de 300 llars adherides als compostadors públics instal·lats i també es gestiona l’atenció a més de 2.000 compostaires casolans adherits a la xarxa de compostaires comarcal. Per altra part, s’apliquen descomptes anuals sobre la taxa d’escombraries amb coordinació amb 17 ajuntaments que beneficien el compostatge a casa.

Altres accions que es fan a la Selva per fomentar el compostatge casolà són els tallers bianuals a diversos municipis, així com les visites escolars a la planta de compostatge comarcal.

A finals de l’any passat, la planta de compostatge comarcal va ser l’amfitriona de la jornada “La fertilització orgànica amb compost”, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, adreçada sobretot al sector agrari.

Actualment, la planta de compostatge comarcal ja ha superat les 13.500 tones anuals de matèria orgànica tractada i es preveu incrementar molt més la seva producció en els pròxims anys gràcies a les renovacions dels serveis municipals de recollida de residus, amb les quals també coopera el Consell Comarcal de la Selva.

Una part important d’aquestes renovacions estan representades per les noves implantacions de serveis de recollida porta a porta, que acostumen a triplicar la participació ciutadana.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*