Conveni per garantir l’aigua potable a ciutadans d’Anglès en situació de pobresa energètica

Signatura del conveni que permetrà garantir l'aigua potable als ciutadans d'Anglès amb dificultats econòmiques. Foto: CC Selva
Signatura del conveni que permetrà garantir l'aigua potable als ciutadans d'Anglès amb dificultats econòmiques. Foto: CC Selva

El Consell Comarcal de la Selva i Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües d’Anglès, han signat un conveni que permetrà que els ciutadans d’aquesta població en situació de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica tinguin garantit l’accés a l’aigua potable.

L’empresa gestora de l’aigua a Anglès ha creat un fons social amb una dotació de 1.500 euros per donar cobertura a les persones que passen per greus dificultats econòmiques i no poden pagar el rebut de l’aigua. D’aquesta manera s’evita el tall del subministrament. L’ajut també comporta que la persona queda exempt del deute, incloent impostos i tributs.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha dit que “un nombre creixent de famílies tenen dificultats per fer front a les despeses de l’habitatge i aquesta fusió entre l’administració i l’empresa demostra que treballant de la mà i amb un mateix objectiu, es poden obtenir grans resultats en benefici dels ciutadans”.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, ha agraït la “sensibilitat d’Aqualia” i ha valorat molt positivament que “a més de gestionar el servei municipal d’aigües des de fa anys, hagi decidit donar un pas endavant i ajudar a les persones que no poden pagar la factura”.

El delegat de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez, ha manifestat que “l’aigua és un bé bàsic de primera necessitat i, per tant, un dret humà que tothom ha de tenir garantit; per això, des d’Aqualia proposem mecanismes que permeten continuar prestant el servei a les persones necessitades”.

Les persones que compleixin els requisits establerts per poder optar a l’ajut es podran adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament d’Anglès o als Serveis Socials Comarcals, per tal que es pugui estudiar el seu cas concret.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*