Desarticulada una banda criminal que distribuïa droga a la Costa Brava Sud i l’Alt Maresme

Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil. Foto: GC.

Agents de la Guàrdia Civil han desmantellat una banda que traficava amb droga a diverses poblacions de la Costa Brava Sud i de l’Alt Maresme segons ha avançat l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i recullen diversos mitjans de comunicació. L’operació, en la que han participat fins a 400 agents del cos de la Guàrdia Civil i de les policies locals de Vidreres, Pineda de Mar i Granollers, s’ha saldat amb 20 persones detingudes i s’han comissat substàncies com cocaïna, èxtasi i marihuana així com material per a la seva adulteració.

La investigació es va iniciar fa nou mesos i ha estat tutelada pel Jutjat d’Instrucció Número 3 de Santa Coloma de Farners.  La banda feia servir diversos intermediaris per distribuir la droga i que operaven en benzineres i supermercats per no aixecar sospites. El cervell de l’estructura era el propietari d’un bar de Granollers.

La droga es distribuïa principalment a Blanes, Lloret de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar i Calella. . La banda feia temps que operava. Fins i tot, van continuar l’activitat durant el confinament, aprofitant que els supermercats eren oberts. També van aprofitar per apujar el preu de la droga.

L’operatiu va culminar dijous de la setmana passada amb una trentena d’entrades i escorcolls en habitatges i locals de Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Vidreres, Canovelles, Granollers i Cardedeu. S’han comissat 1,8 quilos de cocaïna, 2,6 d’haixix, 879 grams de cafeïna, 12,5 grams de cristall, 256 pastilles d’èxtasi, 2,1 quilos de marihuana, 72.700 euros en metàl·lic, 711 plantes de marihuana, set bàscules de previsió, un revòlver, una màquina per comptar diners i nou vehicles.

La banda també s’havia gastat 20.000 euros en maquinària i material per construir una plantació de marihuana en una nau industrial per albergar fins a 3.000 plantes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*