Desarticulen una organització criminal que distribuïa cocaïna a la Costa Brava

Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil. Foto: GC.

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desarticulat una organització criminal dedicada a l’elaboració i distribució de cocaïna a Lloret de Mar, Blanes i Palamós, segons ha avançat Diari de Girona. L’organització disposava d’un laboratori a Tordera (Maresme) des d’on es feia el processament de les substàncies. L’operatiu policial ha acabat amb la detenció de deu persones per els presumptes delictes de pertinènça a organització criminal i tràfic de drogues.

La investigació va començar el passat juliol quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de la possible existència d’una organització criminal que es dedicava al tràfic de droga a diverses poblacions de Barcelona i Girona. L’organització comptava amb una estructura i una jerarquia clares.

La cocaïna arribava des de Colòmbia amagada entre grans de cafè. Des d’aquest país també arribaven especialistes químics per treballar en la manipulació de la droga. Segons ha informat la Guàrdia Civil, quan els paquets arribaven a l’Estat espanyol, la cocaïna original era processada i adulterada al laboratori de Tordera per després ser distribuïda des de diverses poblacions de la Costa Brava.

El passat 4 d’octubre els agents van fer registres a Palamós, Blanes, Lloret de Mar i Tordera en els que es van intervenir 2,5 quilos de cocaïna, 200 litres de productes químics que s’utilitzaven en el processament de la droga i quatre vehicles.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*