Detecten un brot de coronavirus a Blanes que afecta 14 persones

Cap de la Plantera, a Blanes
Cap de la Plantera, a Blanes. Foto: Aj. Blanes

El Departament de Salut ha informat de la detecció d’un brot de coronavirus a Blanes. El brot afecta 12 persones de l’empresa pública de recollida de residus Nora i dos familiars d’aquests segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Des del consistori expliquen que l’empresa ja ha implementat “mesures de contenció i col·labora amb els serveis assistencials per contribuir a què no es propagui a més persones”. Les persones contagiades presenten símptomes lleus i alguns no en presenten cap i han estat confinades als seus domicilis. També s’ha aïllat el seu entorn per evitar la propagació del virus.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha dit que l’Ajuntament és a disposició de les autoritats sanitàries:

“Evidentment ens posem a disposició de les autoritats sanitàries i de la mà d’aquests igual que hem fet quan hem tingut una incidència aquests mesos, ara que no podem abaixar la guàrdia, sinó tot el contrari, el que estem fent és posar-nos a disposició per mantenir la seguretat sanitària de tots els treballadors, també de les empreses municipals i públiques com és aquesta de Nora que, a més a més, no podem oblidar que manté un servei essencial com és el de neteja i recollida de residus, i el que hem fet des del primer moment és posar tota la nostra capacitat humana de l’administració pública per estar al costat dels treballadors en aquest cas de Nora. És evident que estem preocupats. Qui digui que no està preocupat per aquesta situació és que realment no acaba de compartir molt la societat en la que vivim. Qui digui que no està preocupat des del 13 de març s’autoenganya però la preocupació no ens han de fer caure en l’error ni en la precipitació. Les autoritats sanitàries són les que ens han de dir el què hem de fer”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat la continuïtat del servei de recollida de residus de l’empresa comarcal:

“Amb el Departament de Salut continuarem amb aquestes proves per intentar aïllar possibles brots que hi puguin haver. No obstant, el que podem confirmar és que el servei de recollida es continuarà fent amb persones que hem hagut d’agafar”.

El brot es va detectar a finals de la setmana passada quan es van realitzar proves de PCR a una trentena de  treballadors, 12 dels quals han acabat donant positiu. Està previst que es facin més proves de PCR entre altres treballadors.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*