Detenen un camioner que va xocar contra un fanal a Blanes i es va negar a fer la prova d’alcoholèmia

Els Bombers, Protecció Civil i Policia Local de Blanes durant les tasques per contenir el vessament de gasoil. Foto: cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Blanes
Els Bombers, Protecció Civil i Policia Local de Blanes durant les tasques per contenir el vessament de gasoil. Foto: cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Blanes

La Policia Local de Blanes ha detingut un camioner que va xocar amb el tràiler contra un fanal i va negar-se a fer la prova d’alcoholèmia. L’accident va tenir lloc aquest dimarts a la tarda a l’Avinguda d’Europa. El tràiler, amb matrícula polonesa, va sortir de la carretera, va arrencar el fanal i el va arrossegar uns metres.

L’accident va tenir lloc cap a tres quarts de sis de la tarda d’aquest dimarts. Un veí va alertar la Policia Local de Blanes que un tràiler acabava de xocar contra un fanal al tram de l’Avinguda d’Europa. El tràiler va sortir de la calçada i, després de xocar contra el fanal, el va arrencar de la base i va continuar circulant uns metres. Com que el fanal va quedar travat sota el tràiler, va acabar rebentant el dipòsit de combustible i el gasoil va començar a vessar-se damunt l’asfalt.

La Policia Local i Protecció Civil de Blanes, juntament amb els Bombers, van anar fins al lloc de l’accident per gestionar el trànsit i el vessament de gasoil. Es calcula que van arribar a vessar-se entre 600 i 800 litres de combustible i la circulació en aquest punt va quedar del tot tallada. Per contenir el vessament, es van repartir diversos sacs de sepiolita damunt l’asfalt perquè absorbís el gasoil.

La Policia Local va intentar contactar amb l’empresa propietària del camió de gran tonatge, que té la seu a Polònia, però no ho va aconseguir. En paral·lel, els agents vam demanar als Mossos que comprovessin el tacògraf del camió per assegurar-se que el transportista no havia conduït massa hores.

Es nega a fer-se la prova

Quan els agents van voler fer la prova d’alcoholèmia, però, l’home s’hi va negar. El camioner va acabar detingut i ha passat la nit a comissaria. Es preveu que aquest dimecres, un cop la Policia Local tanqui l’atestat, traspassi la detenció als Mossos perquè portin el transportista als jutjats.

Les tasques per retirar el tràiler accidentat i contenir el vessament de gasoil es van allargar gairebé quatre hores, fins a dos quarts de deu de la nit. Dues grues van endur-se el camió de gran tonatge i durant tota la nit la zona s’ha delimitat amb tanques.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*