Detenen els responsables de la constructora de Lloret on va morir un treballador

Un home ha mort en caure d'una teulada a Lloret de Mar. Foto: Google Maps
Un home ha mort en caure d'una teulada a Lloret de Mar. Foto: Google Maps

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos constructors de Lloret de Mar com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors. Es tracta de dos veïns de la població de 42 i 51 anys respectivament i són els responsables de l’empresa per a la qual treballava un home que va morir el passat 7 de maig en un accident laboral mentre feia unes obres en una casa de Lloret.

Aquell dia, l’operari estava treballant en la teulada d’una casa on s’hi feien obres i va caure accidentalment d’una alçada d’uns nou 9 metres.

Precisament ha estat aquest accident el que ha destapat el cas. Segons informen els Mossos d’Esquadra, durant la investigació de l’accident, els agents van detectar “diverses irregularitats” com, per exemple, que la victima estava en situació irregular al país, no estava donada d’alta a la seguretat social ni tenia contracte.

Per altra part, a l’obra no no s’havien instal·lat les estructures ni els elements de seguretat legalment establerts i els treballadors tampoc disposaven de l’equip de seguretat obligatori. Els Mossos també expliquen que en el moment de l’accident mortal, a l’obra hi havia almenys tres treballadors més en situació irregular que van fugir quan van arribar els serveis d’emergència.

A més, la policia ha pogut comprovar que l’empresa tenia una “plantilla” de treballadors sense permís de residència, sense contracte ni donats d’alta a la seguretat social que anava utilitzant en diverses obres.

Finalment, els dos responsables de l’empresa van ser detinguts el passat 5 de juliol a Blanes. Un d’ells tenia antecedents. Els dos van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes quan siguin requerits.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*