Detingut a Arbúcies per conrear marihuana en un espai protegit del Montseny

Detingut a Arbúcies per conrear marihuana en un espai protegit del Montseny
Detingut a Arbúcies per conrear marihuana en un espai protegit del Montseny. Foto: CME

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Arbúcies un home de 28 anys com a presumpte responsable d’una plantació de marihuana en un espai protegit del Parc Natural del Montseny. El jutge ha decretat el seu ingrés a presó.

La Policia Local d’Arbúcies va informar el passat 3 d’agost d’un possible cultiu de marihuana que estaria oculta en una zona forestal de difícil accés al Turó Vilarmau-Brolla-Bordoriol, dins del Parc Natural del Montseny. El cultiu havia estat preparat amb una màquina forestal, un tractor i una desbrossadora.

Després de tres setmanes d’investigació, el passat 26 d’agost es va muntar un dispositiu policial en aquesta zona.

Els agents van constatar que s’havien talat nombrosos arbres de tres feixes situades de forma perpendicular, enmig del paratge natural, i s’havien condicionat pel cultiu de plantes de marihuana. També s’havien obert pas amb maquinària pesada i havien ocultat el camí amb els mateixos arbres, col·locant-los tombats al perímetre en forma de muralla per evitar que ningú pogués entrar i no es veiés des de l’exterior. En les tres feixes havien cultivat un total de 3.244 plantes de marihuana en tres espais diferents.

Durant la inspecció, la policia també va localitzar tubs de reg que anaven des de les feixes fins a dos torrents de muntanya, dues piscines de plàstic de grans dimensions amb aigua i adobs per alimentar les plantes.

A la zona de la plantació es va detenir un home que en aquell moment estava regant les plantes. A les proximitats s’hi va trobar un tendal i una taula feta amb troncs d’arbres. Hi havia una cuina de gas amb menjar per passar-hi diversos dies i roba estesa. També es van intervenir dos telèfons mòbils, un transceptor portàtil i tres aparells sense fils per portàtils.

Zona declarada reserva de la biosfera

La zona on es va trobar el cultiu va ser declarada el 1978 per la UNESCO com a reserva de la biosfera. A hores d’ara s’estan evaluant les afectacions al medi natural per poder determinar si s’ha incorregut en un delicte contra el medi ambient, donada la gran quantitat de tala d’arbres i la destrucció del sotabosc, fet que ha deixat residus naturals combustibles perillosos que poden provocar incendis. A més, a la zona s’han generat tot tipus de residus com ara plàstics, vidres, bidons químics i d’adobs, mànegues i lones, entre altres.

El detingut, a qui no li consten antecedents, va passar el dia 27 d’agost a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui en va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*