Dilluns comença la construcció de la rotonda de Ca la Guidó de Blanes

Rotonda Ca la Guidó de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Rotonda Ca la Guidó de Blanes. Foto: Aj. Blanes

Aquest dilluns comença el compte enrere perquè una de les reinvindacions històriques dels veïns de Blanes es faci realitat: la construcció de la rotonda de Ca la Guidó, a l’entrada de la població venint de la carretera de Blanes a Tordera. Just davant dels estudis de Ràdio Marina.

En els darrers s’han fet una sèrie de treballs preparatoris, com ara el canvi de la xarxa pluvial, que era molt antic. Ara queden per davant cinc mesos i mig d’obres que quedaran aturades a l’estiu pel gran volum de vehicles que circulen per aquesta zona durant els mesos de juliol i agost.

El projecte compta un pressupost de gairebé mig milió d’euros, tot i que inicialment s’havia licitat per gairebé 700.000 euros. Una licitació a la que es van presentar quatre empreses.

Les obres comportaran el tall d’un dels dos carrils de circulació en aquest punt de la carretera de Blanes a Tordera. Des de l’Ajuntament expliquen que l’únic carril que quedarà en servei serà per circular de nord a sud, és a dir: venint des de Mas Cremat en direcció al centre de Blanes. Per contra, hi haurà un circuit alternatiu per connectar en direcció a Tordera passant pel barri de Mas Florit, i respecte a la Línia 2 del bus urbà sentit Blanes-Ca la Guidó-Ciutat Esportiva, continuarà per la Carretera d’Accés a la Costa Brava seguint un itinerari modificat

El diàmetre exterior de la nova rotonda mesurarà 31 metres mentre que el diàmetre interior és de 14 metres. El carril circular tindrà tres trams, de fora a dins: un carril-bici de 1’5 metres d’amplada, un carril per vehicles de 5 metres i un carril remuntable de 2 metres per a vehicles llargs. S’enderrocaran les voreres i vorades del voltant, així com el paviment de la illeta triangular que hi ha actualment en la cruïlla.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*