El confinament ha afectat l’estabilitat emocional de la meitat dels joves de la comarca

Consell Comarcal de la Selva
Consell Comarcal de la Selva. Foto: laselva360

La inestabilitat emocional durant el confinament ha afectat prop del 50 per cent dels i les joves i ha aguditzat la desigualtat social a la comarca de la Selva. Aquestes són les principals conclusions d’un informe sobre els efectes que ha tingut el confinament per pandèmia del coronavirus entre el jovent de la Selva entre 16 i 35 anys i que ha elaborat l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva.

L’informe analitza els resultats del qüestionari online on han participat 656 joves de gairebé 26 municipis de la comarca.  L’objectiu de l’informe ha estat obtenir una radiografia de com estaven vivint aquest col·lectiu la situació de confinament, quines eren les principals necessitats, els temes que els/les preocupa o les dificultats les que feien front, segons expliquen des del Consell Comarcal de la Selva.

Concretament el 46% de joves enquestats ha expressat haver sentit inestabilitat emocional i manca de recursos per afrontar el confinament. Un 26% s’identifica amb la sensació d’haver viscut “una muntanya russa emocional”, especialment entre la franja de 15 a 20 anys.

Un 83% dels enquestats són estudiants i una de les situacions més comunes que han expressat és preocupació per la dificultat de concentrar-se, la disminució dels seu rendiment acadèmic, la poca claredat en la informació sobre com acabarà el curs o en l’assoliment dels aprenentatges requerits. També reconeixen sentir sobrecàrrega acadèmica i una sobreexposició a les pantalles, especialment pel que fa als mòbils.

Desigualtats socials i territorials

Els resultats de l’informe constaten que la pandèmia s’ha viscut de maneres molt diferents en la població jove i ha fet visible les desigualtats socials i territorials de la comarca de la Selva. Per una banda, el tipus d’habitatge, l’accés tecnològic, les situacions laborals/educatives viscudes, la posició social, la xarxa de suport familiar o els recursos propis de gestió emocional, són elements que han fet ressaltar encara més les desigualtats socials.

Per altra banda, una part significativa de la població de la comarca de la Selva viu en urbanitzacions on l’accés a alguns serveis essencials (com el CAP, la farmàcia o el supermercat) es fa molt complicat i en alguns casos és indispensable tenir un mitjà de transport privat, amb les conseqüents desigualtats que provoca.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*