El Consell Comarcal aprova una proposta de resposta a la sentència del Procés

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat aquest dimarts a la tarda un ple extraordinari i urgent amb motiu de la sentència del Procés. L’ens comarcal ha aprovat per majoria absoluta un únic punt, que dóna suport a “la resposta per la sentència del Tribunal Suprem i per demanar amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació”.

La proposta ha rebut el suport dels 20 consellers presents a la sala -de 33 que té el plenari- dels grups de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Independents de la Selva i la CUP. Els dos consellers de En Comú Podem s’han abstingut en la votació. Al ple no hi eren els consellers del PSC ni el de Ciutadans.

Precisament l’absència dels consellers del PSC i C’s ha estat criticada pel portaveu d’ERC, Joan Martí, que ha parlat de “decepció comarcal per la renúncia al debat”. Martí ha destacat que el PSC forma part del govern comarcal i ha demanat “una reflexió” a l’equip de govern sobre aquesta qüestió.

En el mateix sentit s’ha expressat la portaveu de la CUP, Ivette Casadevall, que ha “lamentat l’absència del PSC i C’s” en el plenari, el que ha qualificat de “falta de respecte”.

Per la seva part, la portaveu de En Comú Podem, Maria Cristina Simó, ha justificat l’abstenció del seu grup perquè en el text s’inclou una referència “al dret de lluitar per la República Catalana”, cosa que els altres tres grups han replicat apelant als drets polítics.

Abans de començar el Ple, el conseller de Junts per Catalunya i alcalde de Sils, Eduard Colomé, ha volgut deixar clar que “aquesta no és una moció política”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*