El Consell Comarcal de la Selva aprova un pressupost de 43,5 milions

Ple del Consell Comarcal de la Selva. Foto: CC Selva
Ple del Consell Comarcal de la Selva. Foto: CC Selva

El darrer Ple de l’any del Consell Comarcal de la Selva ha servit per aprovar el pressupost per a l’any 2019 de l’administració comarcal. Els comptes per aquest any s’eleven fins als 43,5 milions d’euros, una xifra que suposa un increment de gairebé set milions respecte al pressupost de l’any anterior. D’aquesta manera, el Consell Comarcal es converteix en l’administració comarcal de Catalunya amb dotació pressupostària seguida del Consell Comarcal del Maresme i el de l’Alt Empordà.

Pel que fa a l’endeutament de l’ens comarcal, l’objectiu per aquest 2019 se situa en el 5,74%. Els comptes per aquest 2019 es van aprovar amb 19 vots a favor, 9 en contra i 4 abstencions.

Des del Consell Comarcal expliquen en una nota de premsa que el pressupost ha anat augmentant cada any “per donar resposta als serveis que s’ofereixen als Ajuntaments de la comarca”. De forma paral·lela, la plantilla de l’ens comarcal també ha anat en augment fins a les més de 250 persones que actualment hi treballen. Aquest fet ha obligat a llogar un nou local de 1..500 metres quadrats a l’entrada de Santa Coloma de Farners.

Pel que fa a les xifres del pressupost per aquest 2019, una de les partides que més increment presenta és la de la gestió de les depuradores. Actualment gairebé totes les depuradores de la comarca de la Selva són gestionades des del Consell Comarcal després d’un acord que s’ha signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

Una altra partida important del pressupost d’enguany és la destinada a la compra de la part privada de l’empresa de neteja NORA, que es convertirà properament en una empresa de capital 100% públic. Segons el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’està estudiant que els imports que paguen els Ajuntaments pels serveis de NORA siguin considerats com una taxa fet que permetria als consistoris estalviar-se l’IVA.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*