El Consell Comarcal de la Selva aprova un pressupost de més de 44 milions

Ple Consell Comarcal de la Selva
Ple Consell Comarcal de la Selva.

El Consell Comarcal de la Selva ha aprovat dimarts a la tarda en un ple extraordinari el pressupost per aquest 2020. Els comptes de l’ens comarcal ascendeixen a gairebé 44.200.000 euros, el que representa un increment de l’1,41% respecte l’any passat. El pressupost s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (JuntsxCatalunya + PSC + Independents de la Selva). En Comú- Guanyem s’ha abstingut i ERC i la CUP han votat en contra.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha definit els pressupostos com “elevats i ambiciosos” i ha destacat l’augment de la xifra que enguany es destinarà als serveis a les persones:

“De fet avui s’han presentat i s’han aprovat un dels pressupostos més alts que s’han aprovat mai al Consell Comarcal de la Selva. També continuarem en aquesta línia de que són els pressupostos més alts que s’aproven a Catalunya de Consells Comarcals. Hem destacat una partida i de fet hem donat explicacions de la partida de l’atenció a les persones a la que destinem gairebé 5 milions més tots els programes del SOC que anem fent”.

Les inversions més destacades que enguany executarà el Consell Comarcal són les obres a la planta de compostatge de Santa Coloma (718.000 euros); una dotació per al Museu de la Gabella d’Arbúcies (779.000 euros); la construcció d’un alberg a Riudellots (329.000 euros) i un altre a Vidreres (153.000 euros) i actuacions a les deixalleries de la comarca (180.000 euros). També es faran actuacions al castell de Montsoriu d’Arbúcies. L’endeutament de l’ens comarcal, per altra part, se situa entorn al 5%.

Els serveis a les persones, a debat

El poc debat que es va originar entre els grups comarcals abans de la votació va girar entorn als diners que l’ens comarcal destinarà a l’Àrea de Serveis a les persones. Des de l’equip de govern diuen que  l’augment de més del 7% (gairebé 5 milions d’euros) en aquesta partida i l’execució dels programes d’ocupació del SOC que gestiona el Consell reflecteixen “que l’aposta de les persones queda ben palesa” segons Salvador Balliu.

En la mateixa línia s’han pronunciat PSC i Independents de la Selva, que han explicat que els diners que rep el Consell Comarcal són ingressos finalistes -s’han de dedicar a una finalitat molt concreta- i per tant queda poc marge de maniobra.

El grup comarcal d’ERC va argumentar el seu vot contrari als pressupostos perquè considera que es podrien destinar més recursos a l’Àrea de Serveis a les persones. En la mateixa línia es van expressar En Comú-Guanyem, tot i que finalment es van acabar abstenint després de demanar diàleg a l’equip de govern. La CUP va votar en contra “no pel pressupost en si mateix sinó pel propi funcionament del Consell Comarcal”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*