El Consell Comarcal de la Selva renuncia a la gestió dels menjadors escolars

Consell Comarcal de la Selva. Foto: laselva360
Consell Comarcal de la Selva. Foto: laselva360

El Consell Comarcal de la Selva tornarà al Departament d’Educació les competències que té delegades per a la gestió dels serveis de menjador a les escoles de la comarca de la Selva. Ho farà formalment en un ple extraordinari que tindrà lloc el proper dimarts tot i que el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, ho ha avançat aquesta tarda en comissió informativa.

Balliu, explica el motiu d’aquesta decisió:

“Davant que el Departament no dicta unes regles clares i que posin una línia a seguir, nosaltres avui hem decidit fer un canvi totalment en la gestió. La llei no ens deixa adjudicar o donar aquests diners a l’AMPA perquè puguin donar a dit a una empresa que ells tenen gairebé la garantia i el convenciment que anirà be, això la llei de contractes no ho permet, però sí que entenem aquesta preocupació. El Departament ens va dient que trobarà aquesta escletxa legal, donat el punt en el que estem i que cada vegada va dient el mateix des de fa quatre anys, nosaltres avui decidim convocar un ple i tornar les competències al departament d’Ensenyament”.

L’assumpte ve de lluny. Durant l’últim any la Coordinadora d’AMPAs i AFAs de Catalunya s’ha oposat a la convocatòria de concursos públics per a la gestió dels menjadors de les escoles i reclamen adequar la gestió directa -que en molts casos els centres han vingut fent fins ara- a la llei de contractació pública del 2017, que és el marc que obliga a la convocatòria dels concursos públics. És el cas, per exemple, de l’escola Sant Salvador d’Horta de Santa Coloma de Farners.

Des de l’AMPA de l’escola colomenca explicaven el passat mes de gener a laselva360 que “fa 30 anys que gestionem de forma directa el menjador i les activitats extraescolars i la nostra intenció és seguir així”. Argumenten que amb aquest model “tots els diners es queden a l’escola i no hi ha tercers que es puguin endur aquest benefici”.

Per la seva part, fonts de l’ens comarcal van afegir que “la llei és molt clara en aquest sentit i nosaltres estem obligats a aplicar-la”. “Ara bé, si finalment la Generalitat aprova un Decret que regula específicament els menjadors escolars, nosaltres estarem encantats d’acollir-nos”.

ERC exigeix al govern comarcal que “no renunciï a les seves competències”.

En una nota emesa aquest dimecres, el grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), “exigeix” al govern del Consell Comarcal de la Selva (Juntsxcat + Independents + PSC) que “no renunciï a les seves competències, sinó que les faci efectives per a totes les parts”.

Els republicans reclamen que el govern comarcal “obri la porta a gestionar els menjadors escolars de forma directa o indirecte”, una petició que arriba després que el Consell no hagi acceptat -segons ERC- una pròrroga de les gestió per part de les AMPA’s i AFA’s.

En aquest sentit s’ha manifestat el portaveu republicà, Joan Martí: “si la llei permet diverses formes de gestió, ja sigui a través del Consell, Ajuntaments i AMPAs / AFAs de forma directa o indirecte, i el Consell no vol fer una pròrroga per coordinar-ho amb més temps, exigim que faci efectiva la seva competència i obri la possibilitat a qualsevol altre tipus de gestió dels menjadors escolars”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*