El Consell de la Selva continuarà gestionant els menjadors escolars

Ple telemàtic del juliol del Consell Comarcal de la Selva
Ple telemàtic del juliol del Consell Comarcal de la Selva. Foto: CC Selva

El Ple del Consell Comarcal de la Selva celebrat aquest dimarts ha aprovat el desistiment de la renúncia de les competències de gestió del servei de menjador escolar de la comarca. El mateix plenari va aprovar fa poc més d’un mes renunciar a continuar amb la gestió dels menjadors escolars de la Selva perquè el govern comarcal va considerar que la Generalitat no estava sent prou clara amb les condicions amb les que s’havia de prestar aquest servei.

Poc després d’aprovar-se la renúncia, el mateix Consell Comarcal va fer públic que el Departament d’Educació havia elaborat un informe jurídic que aclaria alguns punts clau sobre com s’havia de portar a terme la gestió dels menjadors: licitació, adjudicació directa a una empresa externa o gestió directa, sempre amb la fiscalització del Consell Comarcal. Això va fer, segons van explicar des del mateix Consell, que l’ens fes marxa enrere en la renúncia de les competències de gestió del menjador escolar.

La proposta de desistiment que s’ha portat al ple aquest dimarts ha estat aprovada amb els vots a favor de Junts per Catalunya de la Selva, Independents de la Selva, Candidatura de Progrés, En Comú Podem i Ciutadans. La CUP s’ha abstingut i el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit no participar en aquesta votació i ha abandonat la sessió durant uns minuts

Per altra part, el president de l’ens selvatà Salvador Balliu, s’ha referit a la voluntat manifestada a mitjans de juny per 7 municipis de la comarca de gestionar els menjadors escolars del seu municipi, una possibilitat que, segons Balliu, “de moment no es permet”. “Parlarem una vegada més amb el Departament d’Ensenyament perquè ens autoritzin i cadascú pugui portar el menjador de la millor manera i amb el millor projecte educatiu possible”, ha afegit.

Segons el màxim responsable de l’ens selvatà, algun ajuntament ja ha manifestat la voluntat de dirigir el menjador escolar dels centres del seu nucli, però aquest context “de moment no es permet”. “Parlarem una vegada més amb el Departament d’Ensenyament perquè ens autoritzin i cadascú pugui portar el menjador de la millor manera i amb el millor projecte educatiu possible”, ha conclòs el president de l’ens comarcal de la Selva.

Altres qüestions aprovades pel plenari comarcal han estat l’acceptació de la delegació de l’Ajuntament de Lloret de Mar per la gestió integral de les infraccions en matèria de trànsit i el Pla LGTBI per als municipis i la comarca de la Selva 2020-2023.

Per altra part, l’alcalde d’Osor, Joan Pla, ha pres possessió com a conseller comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, en substitució de l’Anna Reyero.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*