El govern espanyol decreta que els treballadors no essencials hauran de quedar-se a casa 15 dies

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez a la Moncloa. Foto: Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte una ampliació del confinament decretat fa quinze dies, quan va entrar en vigor l’estat d’alarma. Sánchez ha explicat que aquest diumenge un Consell de Ministres extraordinari aprovarà que tots els treballadors d’activitats econòmiques no essencials s’hauran de quedar a casa durant almenys dues setmanes.

Els treballadors hauran de quedar-se a casa i tindran un permís retribuït que assumirà l’empresa. Les hores no treballades s’hauran de recuperar posteriorment de forma paulatina.

La mesura entrarà en vigor aquest dilluns 30 de març i s’ampliarà fins el dijous 9 d’abril.

Els sectors considerats essencials l’agricultura, ramaderia i pesca i les indústries associades, la fabricació d’equips mèdics, productes químics i farmacèutics i, possiblement, el sector tèxtil. De tota manera, els dubtes quedaran resolts amb el decret que sortirà aquest diumenge del Consell de Ministres extraordinari.

El president del govern de l’Estat ha destacat que una de les dues setmanes d’aturada coincideix amb la Setmana Santa, moment de devallada habitual de l’activitat econòmica.

Sánchez s’ha resistit a parlar de confinament total o de paralització total de l’economia però a la pràctica és el que acabarà passant, donat que moltes empreses i autònoms que ara treballen des de casa no podran continuar amb la seva activitat si no poden comptar amb determinats serveis. Els treballadors d’activitats no essencials que no puguin fer la seva feina des de casa i que fins ara sí podien sortir per anar a treballar, hauran d’aturar l’activitat durant aquestes dues setmanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*