El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes bat el seu rècord de visitants

Visitants del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Foto: Fundació Carl Faust.
Visitants del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Foto: Fundació Carl Faust.

El Jardí Botànic Marimurtra va rebre l’any passat 2019 la xifra més elevada de visitants des de que conserva registre estadístics. El Marimurtra va rebre l’any passat la visita de 136.649 visitants.

D’aquests, els més nombrosos són els francesos, que representen un 22,9% del total. Segons expliquen des del Jardí en una nota de premsa, ja fa uns anys que el públic francès se situa per sobre del públic català, que actualment representa un 18,15% del visitants totals. També destaca la recuperació del públic rus (11,69%) i el creixement dels visitants procodents de Polònia, que ja representen el 8’27 %. La resta de públics del centre d’Europa (Alemanya, Holanda, Regne Unit, entre altres) continuen estables.

Les visites al Jardí Botànic Marimutra continuen sent estacionals. El primer i quart trimestre de l’any són els que menys visitants es registren, amb 6’27 % i 10’98 %, respectivament. Destaca, però, el protagonisme que pren el segon trimestre, que aporta ja un 36’91 % de visitants i s’acosta al volum del tercer trimestre, que sol ser el que més activitat aporta al Jardí, ja que coincideix amb els mesos de més activitat turística a la Costa Brava.

El Jardí Botànic Marimurtra, propietat de la Fundació Carl Faust, té la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional. La fundació, que també gestiona el Jardí de forma directa, va ser creada el 1951 per Carl Faust amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. El 2009 va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*