El jurat dels premis Recvll declara desert per primer cop el seu principal guardó

Vicenç Villatoro, President del Jurat dels Premis Recvll de Blanes. Foto: Aj. Blanes
Vicenç Villatoro, President del Jurat dels Premis Recvll de Blanes. Foto: Aj. Blanes

Per primer cop en els 55 anys d’història dels Premis Recvll de Blanes, un dels premis literaris de més prestigi de Catalunya, han declarat desert el seu principal guardó, el Premi de Narració Joaquim Ruyra “en benefici de la qualitat i prestigi dels Premis” segons un comunicat de l’Ajuntament de Blanes.

Durant l’acte de lliurament dels Premis, que ha tingut lloc aquest diumenge al migdia al Teatre de Blanes, el president del jurat Vicenç Villatoro ha dit que “el gran actiu dels premis Recvll és la seva trajectòria de constància i exigència. Això és una gran responsabilitat tant per als organitzadors com per als jurats”.

El Premi de Narració Joaquim Ruyra és el més ben dotat econòmicament d’entre tots els que componen els Premis Recvll, amb 2.500 euros. Enguany s’hi han presentat 32 obres.

El Premi de Poesia Benet Ribas, amb una dotació de 1.500 euros, ha estat pel mataroni Joan Carles González Pujalte amb l’obra Poemes Hitites. Aquesta és la segona vegada en què l’autor maresmenc ha guanyat el premi.

El barceloní Jan Vilanoca Claudín s’ha endut el Premi de Teatre Josep Ametller amb l’obra Somriu, dotat amb 2.000 euros.

El Premi de Periodisme Salvador Reynaldos, dotat amb 800 euros, ha estat per als gironins Carlus Gay Puigbert i Joan Víctor Gay Frías per l’obra Blanes, una memòria històrica.

El Premi de Retrat Literari Cornellà-Abril, amb una dotació de 800 euros, ha estat per l’autor de Begur Miquel Martí i Serra per l’obra Joan Vinyoli, el gall salvatge.

Finalment el Premi de Conte Infantil Joan Petit, dotat amb 600 euros, ha estat per la barcelonina Teresa Barba amb l’obra La capsa de la Berta.

La 55a edició dels Premis Recvll ha comptat amb la participació de 128 originals de 110 autors. Els membres del jurat en els premis de narració, poesia, teatre, periodisme i retrat literari han estat Vicenç Villatoro, Teresa Colom, Eloi Falguera, Josep Ma Fonalleras, Mònica Rabassa, Àngels Ribas, Francesc Robert, Salvador Roca i Xavier Serrahima. El jurat del premi Contes Infantils l’han format Vicenç Villatoro, Adelina Palacín, Antonieta Petit i Mònica Rabassa.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*