El Marimutra ja forma part de l’Aliança de Jardins Botànics contra el canvi climàtic

Entrada del Jardí Botànic Marimurtra. Foto: Marimurtra
Entrada del Jardí Botànic Marimurtra. Foto: Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra acaba de formalitzar la seva incorporació de l’Aliança de Jardins Botànics contra el Canvi Climàtic. D’aquesta manera, el jardí ubicat a Blanes es converteix en el primer jardí botànic català que s’adhereix a aquesta aliança, i el segon de l’estat espanyol, després del Real Jardín Botànico de Madrid.

Des del Marimurtra expliquen en una nota de premsa que l’adhesió a l’Aliança encaixa totalment amb els objectius fundacionals de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del jardí.

Josep Borrell és el gerent de la Fundació Carl Faust:

“A nivell planetari les conseqüències del canvi climàtic es comencen a notar de manera dramàtica. En aquest context sorgeix la iniciativa del jardí botànic de Victòria, a Australia, de crear aquesta aliança de jardins botànics per lluitar contra els efectes del canvi climàtic i alhora de preservar tota una sèrie de valors horticulturals, científics, vegetals…tot el que està associat als jardins botànics i, de fet, a la vida al planeta. El Jardí Botànic Marimurtra s’afegeix a aquesta aliança. És el primer de tot Catalunya i el segon de l’Estat que s’afegeix a aquesta aliança. I això va totalment en sintonia amb els valors de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra. Valors com la conservació, la divulgació, la recerca, la protecció del medi ambient estan perfectament en línia amb els valors que defensa aquesta aliança i, per tant, no podíem fer una altra cosa que afegir-nos-hi”.

Entre els objectius fundacionals de l’Aliança hi ha l’acció contra el canvi climàtic. També “erigeix els jardins botànics com la veu que custodia aquest bagatge i es proposen ser la punta de llança d’un canvi social que permeti reconduir la situació planetària actual”, segons expliquen des del Marimurtra.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*