El mossèn Pons de Vilobí no podrà tornar a exercicir ni tenir contacte amb menors

Roda de premsa sobre el cas del Mossen Pons de Vilobí al Bisbat de Girona
Roda de premsa sobre el cas del Mossen Pons de Vilobí al Bisbat de Girona. Foto: Bisbat de Girona

El Bisbat de Girona ha fet públiques aquest dilluns en roda de premsa una sèrie de mesures que el Vaticà ha imposat al Mossèn Tomàs Pons i Caulús, acusat d’abusos sexuals a menors a Vilobí d’Onyar. Fins a tretze persones han presentat denúncies per tocaments entre els anys 60 i 90, la majoria del municipi selvatà. El capellà té ara 91 anys.

En un comunicat, el Bisbat de Girona explica les mesures que el Vaticà imposa ara al sacerdot, com “la prohibició total d’exercicir el ministeri així com l’administració del sagrament de la penitència”. El mossén tampoc podrà tenir cap tipus de contacte amb menors ni acostar-se a les poblacions on ha exercit. També té l’obligació de residir on determini el bisbe i haurà de demanar perdó a les víctimes. A banda, el mossèn haurà de “portar una vida de penitència i oració”.

El Bisbat també ha comdemnat “qualsevol tipus d’abús” i expliquen que les mesures s’han explicat personalment al capellà i a les víctimes.

L’Ajuntament lamenta ‘que no hi hagi conseqüències penals’

En un comunicat, l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar considera “insuficients” les mesures del Vaticà imposades al rector i creu que “aquests delictes no haurien des prescriure i haurien de ser jutjats pels tribunals”. Des del consistori, a més, consideren que “amb l’aplicació de les mesures l’església reconeix la veracitat dels fets tan greus ocorreguts al municipi”.

Per altra part, l’Ajuntament recorda que s’han posat a disposició de les autoritats eclesiàstiques i que en el seu moment van obrir una oficina per tal que totes les víctimes que volguessin poguessin exposar el seu cas.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*