El nou pont de vehicles sobre el riu Tordera estarà enllestit a l’octubre

Obres Construcció nou pont riu Tordera
Obres Construcció nou pont riu Tordera. Foto: Aj. Blanes

El nou pont sobre el riu Tordera que uneix per carretera Blanes i Malgrat estarà enllestit a l’octubre, dos mesos abans del que estava previst. Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una visita a la zona.

La nova infraestructura, que substitueix l’antic pont que va caure amb el temporal Glòria, tindrà una longitud de gairebé 220 metres i una amplada mínima de 12. Tindrà dos carrils de tres metres i mig cadascun, un carril bici i una vorera de tres metres. El pressupost és de 5,3 milions d’euros. L’anterior pont suportava un trànsit diari de 8.000 vehicles.

Obres d’Emergència a la Dessaladora

El motiu central de la visita d’obres que el conseller Damià Calvet ha fet a Blanes és la reparació de les canonades de conducció d’aigües de la Planta Dessaladora. En aquest sentit, el conseller ha avançat que els treballs estaran enllestits a finals de juny, quan es podrà tornar a posar en marxa de nou la Dessalinitzadora de marxa, actualment aturada.

Les obres tenen un cost aproximat de 5 milions d’euros i es completaran al gener, amb la revegetació i l’harmonització mediambiental de la nova mota amb l’entorn natural. D’altra banda, Damià Calvet també ha avançat que de cara a l’any vinent es farà la licitació d’un ambiciós projecte que preveu quadruplicar la producció anual d’aigua de la Planta Dessaladora.

Actualment la producció estava xifrada en 20 hectòmetres cúbics d’aigua a l’any, i amb la nova inversió d’uns 250 milions passaran a ser 80 hectòmetres cúbics d’aigua a l’any. La previsió en què treballa la Generalitat de Catalunya és que els treballs permetin posar en marxa l’ampliació de cara al 2025.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*