El nou pont del tren sobre la Tordera entrarà en servei abans de finals d’any

Obres nou pont del tren sobre la Tordera
Obres nou pont del tren sobre la Tordera. Foto: Aj. Malgrat

Les obres de construcció del pont nou del tren sobre el riu de La Tordera, que ha de restablir la connexió per tren entre la Selva i el Maresme, es troben en la recta final i s’enllestiran en el pròxim mes de novembre. Ho ha confirmat la delegada del govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, durant una visita d’obres a la zona a la que també han assistit l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot i el director general de Conservació i Manteniment d’Adit, Àngel Contreras així com la 4a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes.

La previsió és que la circulació de trens es restableixi abans de finals d’any. Just després d’acabar les obres es faran les proves de seguretat. El nou pont fa 221,30 metres de llarg i té 5 obertures molt separades, que substitueixen les 14 que tenia l’antic. El cost de les obres és de poc més de 8.600.000 euros + IVA.

El director general de Conservació i Manteniment d’Adif ha explicat que el nou pont té la forma enlairada per guanyar inèrcia a l’aigua, i protegir l’estructura. Ara, les obres es troben en la seva fase final i es treballa en la restitució de la catenària i el muntatge de la nova plataforma.

L’antic pont, que datava de 1954, va ser destruït el passat 22 de gener pel temporal Gloria juntament amb el de vehicles.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*