El Pare Pelegrí arriba a Santa Coloma acompanyat de més d’un miler de persones

Arribada del Pare Pelegrí a Santa Coloma
Arribada del Pare Pelegrí a Santa Coloma

El Pare Pelegrí de Tossa ha arribat a Santa Coloma de Farners poc minuts abans de les vuit del vespre. Ha estat rebut a l’entrada del poble per les autoritats eclesiàstiques i les autoritats civils, entre els quals el bisbe Francesc Pardo; l’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí; el President del Consell Comarcal de la Selva; Salvador Balliu;  i el President de la Generalitat, Quim Torra. Després s’han dirigit com marca la tradició a la capella de Sant Sebastià.

Tot i la pluja, més d’un miler de persones han acompanyat el Pare Pelegrí en el seu camí de Tossa de Mar a Santa Coloma de Farners, dels quals 76 anaven descalces.

laselva360 ha parlat amb un dels peregrins, en Jordi Gispert de Vilobí d’Onyar, que enguany ha fet el seu 35è peregrinatge de Tossa a Santa Coloma. Per Gispert, cada any és diferent i “s’han de buscar les motivacions”. “És un dia de recolliment personal”, ha afegit.

 

Aquest diumenge a primera hora del matí, durant la missa del Cantar, s’ha donat a conèixer el nom del Pare Pelegrí de Tossa de Mar d’enguany. Es tracta de Jordi Ribas ‘Piu’, de 47 anys, amb dos fills i lampista de professió.

Arribada del Pare Pelegri a Santa Coloma
Arribada del Pare Pelegri a Santa Coloma

El recorregut és d’uns 40 quilòmetres i transcorre per diverses poblacions de la Selva com Vidreres, Caldes de Malavella, Sils, Riudarenes i Santa Coloma de Farners.

La tornada a Tossa de Mar serà demà dilluns 21 de gener. El Pare Pelegrí arribarà de nou a l’església de Sant Vicenç i serà rebut amb les torxes de la muralla enceses. Serà llavors quan anunciarà que, un any més, la població haurà complert amb el vot de vila.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*