El Pare Pelegrí de Tossa sortirà demà en direcció a Santa Coloma

Rebuda del Pare Pelegrí de Tossa per l'alcalde de Santa Coloma l'any 2016. Foto: David Rueda/Aj. SCF
Rebuda del Pare Pelegrí de Tossa per l'alcalde de Santa Coloma l'any 2016. Foto: David Rueda/Aj. SCF

Aquest diumenge a les set del matí Tossa de Mar descobrirà el nom del Pare Pelegrí d’enguany, un dels secrets millors guardats de la població. La cita és -com cada any des de fa més de sis segles- a l’església de Sant Vicenç, des d’on sortirà el Pare Pelegrí acompanyat de centenars de persones en direcció a Santa Coloma de Farners, on es preveu que arribi a mitja tarda a l’església de Sant Sebastià.

Durant el recorregut, que és d’uns 40 quilòmetres i que transcorre per diverses poblacions de la Selva com Vidreres, Caldes de Malavella, Sils, Riudarenes i Santa Coloma de Farners, l’acompanyaran centenars de persones. Aquest any, en ser festiu, es preveu que el número de persones que facin el peregrinatge sigui més elevat.

La tornada a Tossa de Mar serà el dilluns 21 de gener. El Pare Pelegrí arribarà de nou a l’església de Sant Vicenç i serà rebut amb les torxes de la muralla enceses. Serà llavors quan anunciarà que, un any més, la població ha complert amb el vot de vila.

La tradició es remunta sis segles enrere, cap a l’any 1400. En aquella època la pesta va afectar una part important de la població de Tossa de Mar i els vilatans es van encomanar a Sant Sebastià, portant una imatge del sant fins a l’església de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners, a mode de pregària. El camí no va ser fàcil i molts peregrins es van deixar la vida.

La llegenda diu que finalment un grup d’ells va aconseguir portar la imatge fins a la capital de la Selva i van tornar l’endemà a Tossa de Mar, on van ser rebuts amb les torxes de la muralla encesa. La pesta va desapàreixer en pocs dies i és per això que, any rere any, el poble enceta un peregrinatge d’anada i tornada a Santa Coloma en agraïment al que es considera un miracle de Sant Sebastià.

 

 

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*