El servei de creació d’empreses de Consell Comarcal va atendre 261 emprenedors l’any passat

Roda de premsa de balanç del servei de creació d'empreses de la Selva. Foto: CC Selva
Roda de premsa de balanç del servei de creació d'empreses de la Selva. Foto: CC Selva

El servei de creació d’empreses del Consell Comarcal de la Selva va assessorar 261 nous emprenedors durany l’any passat 2018. D’aquests, 129 van continuar el procés amb la creació del pla d’empresa, eina que serveix per valorar la viabilitat de la idea de negoci, i l’assessorament d’experts en matèria de tràmits i subvencions. Finalment es van crear 68 noves empreses que donen feina a 97 persones.

Aquestes dades formen part del balanç anual del servei de creació d’empreses del Consell Comarcal de la Selva que ha estat presentat aquest dimarts a El Centre – Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners.

El balanç de l’any passat també indica que un 16% dels negocis que s’han creat han estat al sector de l’hostaleria; un 23% al sector del comerç; un 23% han estat serveis a professionals; un 10% perruqueries i estètiques; un 8% han estat negocis del sector del transport; un 5% relacionats amb les reformes i un 15% a altres serveis.

Per altra banda, el servei d’empresa comarcal també dona suport a les empreses creades al llarg dels darrers anys. L’any passat es van fer un total de 480 assessoraments amb l’objectiu d’ajudar-los en la seva consolidació.

Durant el 2018 també s’han realitzat diverses accions de formació. En total s’han dut a terme 42 accions formatives en les que han participat 450 persones i 15 accions de sensibilitació als instituts de la comarca amb una mitjana de participació de 20 alumnes.

Pel que fa a esdeveniments, El Centre – Eix de Negoci ha acollit la jornada ‘Emprendre en Femení’, en la que van participar una cinquantena de persones; l’Start Art -amb una quarentena d’assistents- i la trobada d’emprenedors i empreses que va comptar amb la participació de 60 persones.

Programa ‘Digitalitza el teu comerç’

Un altre dels projectes en els que treballa el servei d’empresa del Consell Comarcal de la Selva és el programa ‘Digitalitza el teu comerç’. L’any passat es van realitzar 22 tallers grupals a 11 municipis de la Selva que van comptar amb un total de 208 participants. El contingut s’ha centrat en els àmbits del màrqueting digital i l’administració electrònica.

També s’ha donat suport als comerços a l’hora de tramitar subvencions destinades a la implantació de comerç electrònic o millorar el punt de venda.

El Servei d’Empresa del Consell Comarcal forma part del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya i es presta en col•laboració amb diversos ajuntaments de la comarca.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*