El servei de creació d’empreses del Consell Comarcal atèn 191 nous emprenedors fins al juliol

Emprèn en femení 2019. Foto: Centre - Eix de Negoci
Emprèn en femení 2019. Foto: Centre - Eix de Negoci

191 nous emprenedors han passat pel servei de creació d’empreses del Consell Comarcal de la Selva fins al juliol. Aquesta és una de les dades del balanç de funcionament de la primera part de l’any que ha fet el Consell Comarcal.

Dels 191 assessoraments, 65 han continuat endavant amb l’0bjectiu de valorar la viabilitat del projecte. És en aquesta fase on l’emprenedor elabora el pla d’empresa, rep l’assessorament concret d’algun expert, coneix els tràmits que són necessaris per posar en marxa el negoci així com les subvencions disponibles. Finalment, s’han acabat creant 48 noves empreses que donen feina a 66 persones.

Per sectors, un 22% dels negocis que s’han posat en marxa aquests set primers mesos corresponen al sector de l’hostaleria, un 20,93% al sector comerç, un 14,58% correspon a perruqueries i estètiques, un 10,42% a reformes, un 14,58% a serveis professionals i un 16,67% a altres serveis.

Altres dades relatives a l’activitat del servei de creació d’empreses de gener a juliol són les 137 visites de seguiment a negocis locals, que tenen com a objectiu ajudar-los a consolidar la seva activitat. També s’han ajudat a tramitar un total de 44 subvencions i s’ha donat suport per cedir 15 negocis a emprenedors interessats en la seva continuïtat. Per altra part, el servei ha ofert assessorament especialitzat a les empreses en màrqueting, xarxes socials, fiscalitat i control de gestió, entre altres.

Pel que fa a la formació, 221 persones han participat en alguna de les 19 càpsules formatives que s’han dut a terme durant la primera part de l’any. També s’han fet 13 accions de sensibilització a diferents instituts i escoles de la comarca.

Des del servei de creació d’empreses del Consell Comarcal de la Selva també s’han impulsat jornades com l’Emprèn en femení, l’Stat Art i el primer networking rural de Susqueda.

Nou projecte: microxarxes de comerç local

Durant el primer semestre de l’any ha arrencat el projecte de microxarxes de comerç local. Es tracta d’un projecte que busca crear dinàmiques de cooperació i treball en xarxa entre petits empresaris dels sectors serveis i comerç de deu municipis de la Selva. El projecte compta amb la participació d’un total de 218 empreses d’Amer, Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d’Onyar.

La segona fase del projecte es desenvoluparà a partir del setembre i culminarà amb una jornada a nivell comarcal.

El Servei d’Empresa del Consell Comarcal de la Selva forma part del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya i es presta en col•laboració amb diversos ajuntaments de la comarca.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*