El temporal s’endú dos ponts de la Tordera entre Blanes i Malgrat

Els ponts entre Blanes i Malgrat han estat molt afectats pel temporal. Foto: PL Malgrat
Els ponts entre Blanes i Malgrat han estat molt afectats pel temporal. Foto: PL Malgrat

El desbordament del riu Tordera al seu pas per Malgrat de Mar ha fet desaparèixer els dos ponts que comuniquen Blanes i Malgrat, per on circulaven els vehicles i el tren. La zona ha quedat totalment inundada per les pluges d’aquesta passada matinada.

Aquests dos ponts suposen una important via de comunicació entre els dos municipis. A banda, un dels ponts era que suportava les vies del tren de les línies R1 i RG1, que comuniquen Barcelona i el Maresme amb les comarques gironines.

El portaveu del govern municipal de Malgrat de Mar, Jofre Serret, ha explicat a maresme360 que tota la zona està inundada:

“El que si podem parlar d’afectacions és el desbordament del riu Tordera a la llera de la desembocadura que arriba fins al camí de Mas Bages. Són moltes hectàrees les que estan inundades i a més a més estem pendents de les futures precipitacions. Plourà sobre mullat i, per tant, complicarà encara més tots aquests efectes del temporal Glòria. Haurem de veure com transcorre aquest vespre i aquesta nit que tornarà a ser moguda”.

Els serveis d’emergència han hagut de rescatar cinc persones, entre dos nens. Serret ha explicat que la prioritat d’aquest matí era garantir la seguretat:

“Les persones que aquest matí han estat rescatades en helicòpter han estat ateses amb els mitjans de salut i serveis socials. Se’ls ha ubicat en altres llocs i ja tenen un lloc on poder estar. També aquelles persones que havien anat a veure com estava la situació i que se’ls ha hagut d’auxiliar estan sota control. Per tant, pel que fa a la seguretat, que era la prioritat número 1 d’aquest matí, ja la tenim”.

Per altra part, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que les obres de reconstrucció dels dos ponts “s’impulsaran immediatament amb un pressupost previst de 5 milions d’euros”.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*