El trasllat de les proves de coronavirus a HIPRA redueix el temps d’espera dels resultats

El trasllat de les proves de coronavirus als laboratoris d'HIPRA permet fer més proves i tenir resultats més ràpid
El trasllat de les proves de coronavirus als laboratoris d'HIPRA permet fer més proves i tenir resultats més ràpid. Foto: ICS

El trasllat de la major part del processament de les proves PCR de coronavirus que es fan a pacients i professionals de la Regió Sanitària de Girona a les instal·lacions de la multinacional farmacèutica HIPRA -amb seu a Amer-, ha permès reduir el temps d’obtenció de resultats.

Des de l’Institut Català de la Salut expliquen en una nota de premsa que la cessió per part d’HIPRA ha permès també augmentar la capacitat de processament de mostres fins a les 300 ó 400 per dia quan, fins ara, es podien fer unes 150 als laboratoris de Girona.

D’aquesta manera ara es poden processar totes les proves que es fan als hospitals de la demarcació de Girona: el Doctor Trueta de Girona, Santa Caterina de Salt, Palamós, Figueres, Olot i Campdenàvol. Els hospitals de Blanes i Calella envien les proves a Barcelona. Tot i això, als laboratoris de Girona encara es continuaran fent un 25% de les proves.

La reducció del temps que es triga en tenir un resultat també és important per a la reincorporació a la feina de professionals sospitosos de tenir el virus. En cas que sigui positiu ha de romandre aïllat a casa seva, mentre que si és negatiu es pot reincorporar al seu lloc de treball un cop estigui recuperat de la seva patologia.

Els laboratoris d’HIPRA compten amb un espai de prop de 700 metres quadrats on hi ha laboratoris dotats de l’última tecnologia en diagnòstic per PCR i als quals s’ha traslladat alguns equipaments de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*