Els alcaldes de la Selva demanen la derogació del projecte de la MAT

Assemblea de No a la MAT
Assemblea de No a la MAT. Imatge d'arxiu.

El Consell d’Alcaldes de la Selva -òrgan del Consell Comarcal que representa els alcaldes de la comarca- ha aprovat un acord per exigir la derogació del projecte del ramal de la MAT projectat per Red Elèctrica Espanyola de Santa Coloma de Farners a Riudarenes. L’octubre de l’any passat, el Consell Comarcal i diversos Ajuntaments selvatans van exigir la derogació del projecte de la MAT, com constatava en una proposició de llei aprovada al Congrés dels Diputats.

D’aquesta manera, el Consell d’Alcaldes exigeix la derogació del projecte i que es busquin “alternatives sostenibles a les demandes reals d’energia” segons un comunicat de l’ens comarcal. En el transcurs de la sessió amb els alcaldes selvatans, el president, Salvador Balliu, va assegurar que amb aquest acord “exigim d’una vegada per totes que es busquin alternatives. No podem permetre una agressió tant gran al nostre territori.”

Balliu també ha dit que “no es poden seguir aportant al segle XXI solucions de mitjans del segle XX”. Els màxims responsables dels consistoris selvatans van donar el seu suport al manifest “La Natura ens crida” impulsat per la Plataforma No a la MAT, que ja compta amb més de 3.500 adhesions.

Al mes d’agost, representants de Red Elèctrica, Generalitat de Catalunya i alcaldes de diversos Ajuntaments de la Selva Interior i representants del Consell Comarcal es van reunir a Riudarenes per mirar de desencallar la situació. En aquesta reunió Red Eléctrica hauria manifestat la seva voluntat de tirar endavant el projecte, segons expliquen des del Consell Comarcal. Per aquest mes de setembre hi ha prevista una altra trobada.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*