Els danys del temporal a la Selva superen els 70 milions

Els danys del temporal a la Selva superen els 70 milions. Foto: CC Selva
Els danys del temporal a la Selva superen els 70 milions. Foto: CC Selva

Els Ajuntaments de la comarca de la Selva han posat xifra a les afectacions provocades pel temporal Glòria. La factura -encara no definitiva- ascendeix a més de 70 milions d’euros. Aquesta xifra s’ha fet pública aquest dijous al migdia després del consell d’alcaldes que ha tingut lloc al Consell Comarcal de la Selva i al que han assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el delegat de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila.

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, ha explicat que en molts municipis, sobretot petits, el cost dels danys supera tot el seu pressupost anual.

“Aquesta és la primera valoració que ha enviat la delegació de la Generalitat a Girona a l’Estat perquè ho tramiti. Tant per la Diputació, com l’ACA com per la pròpia Generalitat estan en la línia d’obrir una convocatòria d’ajudes que són esperades per aquests municipis, sobretot pels petits, i que han tingut afectacions que superen, inclús, el seu pressupost anual. Sense aquestes ajudes que haurien de venir es veuen incapacitats per establir la normalitat”.

Les afectacions comunes a tots els municipis es troben a camins i carrers, pèrdua de sorra en platges i danys als passeigs marítims en el cas de Blanes, Lloret i Tossa, pèrdua de contenidors, esllavissades de murs i avaries a la xarxa d’aigua potable i enllumenat.

Els municipis més afectats són Massanes (15.117.350€); Riells i Viabrea (2.107.70€); la Cellera de Ter; (1.816.250€); Fogars de la Selva (1.672.581€); Blanes (1.343.900€); Tossa de Mar (1.250.000€); Hostalric, (1.235.871€); Sant Hilari Sacalm (1.250.000€) i Sant Feliu de Buixalleu (43.585.569€).

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*