Els focs de Blanes d’enguany es faran del 23 al 27 de juliol

Els focs de Blanes d'enguany tindran lloc del 23 al 27 de juliol. Foto: Aj. Blanes
Els focs de Blanes d'enguany tindran lloc del 23 al 27 de juliol. Foto: Aj. Blanes

La 49a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava tindrà lloc aquest enguany del 23 al 27 de juliol, de dimarts a dissabte. Així ho ha decidit la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador.

Per la seva banda, la darrera junta de govern local del mes de gener ha aprovat les bases per cóncorrer al concurs de focs artificials i l’Ajuntament ja ha publicat el plec de clàusules. Una de les modificacions d’aquest 2019 fa referència a la durada de l’espectacle, que ha de ser de, com a mínim, 18 minuts, un minut menys que fins ara. L’horari d’inici de les actuacions continua invariable: a 2/4 d’11 de la nit.

Cadascuna de les cinc empreses que siguin seleccionades rebrà un import màxim de 19.000 euros per a la realització de l’espectacle. Hi ha un primer premi de 6.000 euros i un segon premi de 2.000 euros i la pirotècnica que es classifiqui al primer lloc serà convidada a participar al concurs de Blanes del 2020. L’empresa guanyadora també tindrà la opció de fer el castell de focs de les festes de Santa Cristina del municipi veí de Lloret de Mar per un import mínim de 15.000 euros.

L’any passat la guanyadora va ser la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que porta guanyant el concurs tres anys seguits. El guanyador del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava es decideix mitjançant una combinació dels vots emesos per un jurat popular i una comissió tècnica d’experts.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*