Els focs de Blanes es faran del 23 al 27 de juliol

Els focs de Blanes d'enguany tindran lloc del 23 al 27 de juliol. Foto: Aj. Blanes
Els focs de Blanes d'enguany tindran lloc del 23 al 27 de juliol. Foto: Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha presentat aquest dimarts en roda de premsa el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Els popularment coneguts com a ‘focs de Blanes” tindran lloc del 23 al 27 de juliol i el consistori calcula que durant els cinc dies passaran per la població al voltant de mig milió de persones.

Enguany concursen quatre empreses de l’estat espanyol –una de murciana, dues valencianes i una aragonesa- i una d’italiana. Durant la presentació també s’ha descobert el cartell dissenyat per anunciar tant la festa major com el concurs de focs.

Els encarregats d’obrir l’espectacle pirotècnic seran els guanyadors de les tres edicions anteriors, l’empresa Hermanos Fernández de Múrcia. La italiana Poleggi, actuarà la nit del dimecres 24; la Pirotècnia Valenciana el dijous 25; la Pirotècnia Gironina el divendres 26 i la Pirotècnia Zaragozana el dissabte 27. Els espectacles comencen a 2/4 d’11 de la nit, i es llencen des de la roca i la platja de Sa Palomera.

Enguany s’hi han presentat 15 candidatures: 10 procedents de l’estat i 5 d’estrangeres. La tria dels guanyadors (primer i segon premi) es farà a través de les votacions d’una comissió tècnica i un jurat popular. Tots dos jurats han de valorar aspectes com la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes disparats, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

El primer classificat rebrà un premi de 6.000 euros  i, el segon, de 2.000 euros. El guanyador és convidat a participar en l’edició dels focs de l’any vinent i obté un contracte per disparar els focs d’artifici de tancament de la festa major de Santa Cristina de Lloret de Mar.

El 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava compta amb un pressupost global de 129.000 euros.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*