Els pescadors de Blanes aturen l’activitat aquest divendres pel coronavirus

Els pescadors de Blanes aturen l'activitat pel coronavirus
Els pescadors de Blanes aturen l'activitat pel coronavirus. Foto: Aj. Blanes

Aquest divendres serà el darrer dia en què hi haurà activitat a la Llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes, a causa del coronavirus. Així ho han decidit els patrons per majoria -8 vots a favor i un en contra- en una votació que es va fer via telefònica, amb una ronda de trucades. Aquesta decisió adoptada a Blanes se suma a les que ja han pres fa uns dies d’altres confraries arreu de Catalunya.

Els motius principals que han dut a la Confraria a prendre aquesta decisió són les dificultats per mantenir la distància de seguretat entre treballadors als vaixells i també a la Llotja de venda de peix. També influeix el tancament de bars i restaurants, que ha provocat una caiguda dels preus en picat i els canvis d’hàbits dels consumidors, que s’han decantat per productes més fàcils i més ràpids de consumir.

De fet, l’activitat és molt poca de ja fa dies. Ahir només van sortir a feinejar dues sonseres de tota la flota, que està formada per 15 vaixells d’arrossegament, 7 teranyines d’encerclament i una 20ena d’embarcacions d’arts menors i sonseres.

El Patró Major de la Confraria també ha avançat que ja s’ha tirat endavant un ERO temporal, i s’ha demanat al Ministeri que els exclogui com a sector de primera necessitat davant la impossibilitat de poder feinejar amb prou garanties.

Les confraries de Barcelona i Tarragona ja estan tancades. Per la seva banda, les d’Arenys de Mar, Roses, L’Escala, Cambrils, les Terres de l’Ebre, Palamós i Sant Feliu de Guíxols treballen a mig gas o estan a mig camí de prendre la mateixa decisió que a Blanes.

Sigues el primer/a en comentar

Respon

Tu dirección de correo no será publicada.


*


*